Activiteiten in Spaarnwoude op 30 september jl.  

door | 2 oktober 2023

Ze zeggen weleens: soms komen dingen opzetten als p…pen. Welnu dat was zaterdag 30 september jl. het geval. Bjorn PD5DJ en Nico PA4NIC en de zwager van Nico Peter, vatten het plan op om gebruik te maken van het mooie weer door wat verbindingen te gaan maken in het recreatiegebied van Spaarnwoude in de buurt van de Klimmuur. Ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat te experimenteren met antennes.

Ook Fred PE3FS, Joost PA2EAR, Jos PA3GDF, Ruud PE1BTV, René PE1LFI en Arnold PE1AMH kwamen even kijken, alsook Peter PD0JMK (vroeger panne-greepje nu pannengreepje). Wat later verschenen ook Carlo PA1LCS en Richard PL2169. Ook nu had Carlo zijn vlieger weer bij zich welke hij gebruikt als een “vliegende antenne”. Van dit spektakel maakte dan Bjorn weer beelden met zijn drone. Nico PA4NIC was zeer succesvol. Hij maakte maar even een verbinding  met Australië. Het ligt in de bedoeling om dit soort ‘uitjes’ volgend jaar te gaan herhalen en dan wat vroeger in het jaar te starten. Verder spreken de beelden voor zich.

Bjorn PD5DJ heeft apparatuur ingebouwd in een flight-case

Joost PA2EAR kwam op bezoek en heeft altijd wel een leuk verhaal

Fred PE3FS en Peter, de zwager van Nico PA4NIC (die overweegt weer lid te worden)

Nico PA4NIC wordt door de drone van Bjorn PD5DJ van boven gespot

Het hele ‘Koninklijkhuis’ wordt door de drone van BjornPD5DJ in beeld gebracht. Bent U er de volgende keer ook bij?

De ”vlieger-antenne” van Carlo P1LCS en Richard PL2169 wordt aan het lijntje gehouden

Terwijl Nico PA4NIC verbindingen maakt heeft hij evengoed nog tijd om te zwaaien naar de drone van Bjorn PD5DJ die boven hem vliegt

Carlo PA1LCS en Richard PL2169 houden de ”vlieger-antenne” in bedwang.