Bebording NVRA-gebouw werpt zijn vruchten af  

door | 11 juni 2023

In mei 2022 zijn twee borden weerszijden van de deur van ons  gebouw direct onder de daktrim aangebracht met daarop het NVRA.net logo. Als je zoiets doet is het natuurlijk moeilijk te bepalen wat daarvan nu precies de impact zal zijn. Inmiddels hebben wij daar een beter beeld van. Wat is gebleken? Na de plaatsing van de borden was al uit de statistiek van de verschillende webpagina’s op te maken, dat onze website vanaf deze periode in 2022 duidelijk in de lift zat. Aan nieuw toegetreden leden vragen wij altijd hoe ze bij ons terecht zijn gekomen. Van alle nieuwe leden waren er zeker twee die zeiden dat dit door de borden kwam. Onlangs mocht ik een email ontvangen van Mike WM1WM. Mike, die oorspronkelijk uit Las Vegas USA afkomstig is, was voorheen drie jaar woonachtig in Bloemendaal en reisde elke dag met de trein naar Amsterdam Centraal.

In mei 2022 zijn twee borden weerszijden van de deur van ons gebouw direct onder de daktrim met het NVRA.net-logo geplaatst. De borden hebben elk de afmeting 67 cm hoog en 420 cm breed.

De Yaesu FT-991A met handmicrofoon en de schakelende voeding SS-30DV van Powerwerx (zal worden verkocht)

Net zoals U, kijkt ook hij naar gebouwen waar amateurantennes op staan. Zodoende was hem ons gebouw opgevallen en vervolgens Googelde hij het internetadres op de borden. Omdat Mike voor zijn beroep weer moest gaan verkassen, besloot hij ons een email te sturen waarin hij schreef: “My name is Michael Bergeron, call WM1WM. I moved to the Netherlands 3 years ago with my gear from the US, but I never learned well enough Dutch to take the technical exam here (only till B1), so I have not been able to operate. Now, I am moving again and will run into the same issue with my new country. I am looking to donate my radios (FT-991a, ID-5100) and several accessories, and I was wondering if the club would like them. All should be in good working order. Please let me know if you would like them. I can drop them off somewhere, or prepare them for pick-up”.

De Icom ID-500A met handmicrofoon en benodigde kabels (zal worden verkocht)

De Antenne-analyzer AA-55 Zoom van RigExpert welke wordt toegevoegd aan het instrumentarium van de NVRA

Kofferbehuizing met accu en oplaadbenodigdheden welke wordt toegevoegd aan het instrumentarium van de NVRA

De Diamond SX-600 tot 50 MHz welke wordt toegevoegd aan het instrumentarium van de NVRA

Dummy load van MFJ met diverse coaxkabels welke worden toegevoegd aan het instrumentarium van de NVRA

Een spanning- en stroombegrensde voeding van het merk RND-LAB type 320-KD3005P, welke wordt toegevoegd aan het instrumentarium van de NVRA

Het spreekt voor zich dat de NVRA natuurlijk graag inging op het aanbod van Mike. Wij zullen de Yaesu FT-991A en de Icom ID-500A gaan verkopen. De Icom zal via Marktplaats worden verkocht per opbod. De Yaesu zal op een andere wijze worden verkocht. De overige apparatuur zal worden toegevoegd aan de het meetinstrumentarium van de NVRA. De Icom ID-500A zal op Marktplaats worden gezet zodra deze Nieuwsbrief wordt gepubliceerd. Beide sets zijn uitvoerig getest door PA3BCI Communications en in uitstekende staat bevonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *