KLIMCERTIFICATEN BEHAALD BIJ DE DIRA-Group

door | 18 mei 2024

 

 

 

Op zaterdag 18 mei jl. waren Chris PE1IDK, Robin PA3FZA, Martin PA4MRS en Arnold PE1AMH te gast bij de DIRA-Group in den Haag waar onze gastheer Bas den Neijsel PD7BDN mededirecteur van is. Bas runt een onderneming waar klimmers worden opgeleid voor diverse klimtoepassingen. Na de training van bijna een dag wordt met goed gevolg een certificaat afgegeven.

Wij waren met Bas in contact gekomen omdat ons nieuwe en tevens jongste lid Jaimy PD1DBL hem op woensdag 6 maart had meegenomen. Om de 2 jaar moet Chris PE1IDK, die voor ons het klimwerk op de Cellnex toren verricht, het certificaat voor werken op hoogte hernieuwen. Deze hernieuwing om de 2 jaar kost de NVRA zo’n €350,- Spontaan bood Bas PD7BDN aan om deze opleiding voor de NVRA geheel kosteloos te verzorgen. Aangezien Robin, Martin en Arnold ook nog wel eens een mastje beklimmen, bezitten nu 4 leden van onze club dit certificaat. Het certificaat wat ook nog eens speciaal op de Cellnex wensen is afgestemd, heeft ook nog eens een geldigheid van 3 jaar, dus 1 jaar langer dan voorheen. Na aankomst kregen wij van Bas eerst een theoretisch gedeelte waarna hij ons een lunch aanbood. Na de lunch volgde het praktijk gedeelte. Tot slot toonde Bas ons nog hoe klimmiddelen door hem worden getest en waar sterk op wordt gelet. Tevreden en een ervaring rijker vertrokken wij om 16.30 uur weer naar Haarlem. Jullie begrijpen dat wij de DIRA-Group een kosteloos sponsership hebben gegeven. Kijk op onze homepage in de sponsor kolom en klik op dit logo voor meer informatie over deze interessante onderneming.

Bas geeft uitleg over de juiste plek op het harnas waar de vallijn dient te worden bevestigd voor onze toepassing.