PA2TON EN PA3FZA WERKEN AAN UNIVERSELE TX VOOR 23 en 13 CM  

door | 10 juni 2023

Was tot voor kort de Uni-TX een veel toegepaste schakeling voor 23 en 13 cm ATV-stuurzenders, daarvoor werden de zendertjes van PE1ACB veelal toegepast. Sjef PE5PVB heeft aan de hand van de Uni-TX een vernieuwde versie ontwikkeld, maar deze was volgens Ton PA2TON en Robin PA3FZA toch niet helemaal naar hun zin. Het PE5PVB ontwerp werd op een aantal punten aangepast en zo ontstond weer een nieuw ontwerp dat op printje van een 54 x 54 mm past.

Door alleen het VCO te veranderen, een paar spoeltjes en wat C-tjes kan het printje voor beide banden gebruikt worden. Ook in de software zitten er kleine verschillen. Het eerste prototype zal binnenkort worden getest.

Het universele printje voor 23 en 13 cm. Input is basebandsignaal.