ZEG: PRINT U MIJ EVEN EEN ANTENNE….  

door | 1 mei 2023

Tonna was jarenlang leverancier van antennes. Nadat Frank Tonna F9FT was overleden (Dieu accorde la paix à son âme) kwam er stagnatie in de productie van antennes voor amateurgebruik. Bjorn PD5DJ opperde het idee om met 3D- printen een gelijkende antenne te gaan maken. Het duurde niet lang voor hij zijn idee omzette in de praktijk. Onderstaande afbeelding is daar een mooi voorbeeld van:

Tonna was jarenlang leverancier van antennes. Nadat Frank Tonna F9FT was overleden (Dieu accorde la paix à son âme) kwam er stagnatie in de productie van antennes voor amateurgebruik. Bjorn PD5DJ opperde het idee om met 3D- printen een gelijkende antenne te gaan maken. Het duurde niet lang voor hij zijn idee omzette in de praktijk. Onderstaande afbeelding is daar een mooi voorbeeld van:

De 13 cm antenne leent zich het beste om de afstandshouders in kunststof met 3D-printen te vervaardigen. Bij de 23 cm uitvoering bleek het dat het beter was om de elementen door de boom heen te steken en te borgen met parkertjes. Wij komen zeker nog bij U terug over dit onderwerp. Dus: wordt vervolgd.