Vervanging van de 70 cm yagi voor een betere…

door | 28 oktober 2020

Op zaterdag 17 oktober jl. werd de 70 cm yagi vervangen voor een betere. Om de oude antenne te kunnen bereiken was er echter wel een hoogwerker nodig. Klaas PL2164 heeft gelukkig connecties op dat gebied. Tegen 10.30 uur kon de klus beginnen. Martin PA4MRS ging samen met machinist van de fa. Versteeg naar boven om in de middenmast eerst de oude antenne te verwijderen. De dag ervoor had hij al met Fred PD0FSH de nieuwe antenne in elkaar gezet. De nieuwe antenne is een 26 elements Wimo van het type PA432-26-7 BGP. Een flinke jongen van ruim 7 meter lang welke vanuit het midden naar voren en achteren wordt getuid. Gelijk is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om er 24 meter nieuwe coax aan te knopen. In de andere mast was de LNB stuk gegaan en was ook het schoteltje niet meer helemaal koosjer. Onderwijl dat de antenne-klus werd uitgevoerd ging Klaas met zijn streamer de tuin te lijf om het onkruid te beteugelen. Gelukkig hadden wij deze dag het weer geheel aan onze zijde. Om 13.30 uur was de klus geklaard en wat later vielen er een paar spettertjes. Fred heeft van deze activiteit een leuk filmpje gemaakt. Als u naar: https://nvra.net/index.php/links/ gaat dan vindt u het helemaal boven in de rij. O, ja metingen hebben uitgewezen uit dat de 70 cm yagi 1 op 1,2 loopt. Toppie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *