Nieuwe DTMF-software (V6) PI6HLM repeater besturing

door | 8 september 2020

Enige tijd geleden is er nieuwe versie verschenen van de lijst met DTMF-besturingscodes voor onze ATV repeater PI6HLM (zie onder). Gebruikers van ons relais hebben hierdoor de mogelijkheid om het relais te besturen door van deze DTMF-besturingscommando’s gebruik te maken. Björn PD5DJ heeft destijds een besturingskastje ontwikkeld alsmede de daarvoor benodigde software. Een nieuwe versie (rev.6) van de DTMF-lijst hield dus automatisch in dat de software voor dit kastje diende te worden aangepast.   

Voor het DTMF-besturingskastje is nieuwe code ontwikkeld i.v.m. een nieuwe DTMF-versie (6)

Aangezien Björn PD5DJ de radiohobby (hopelijk tijdelijk) aan de boom heeft gehangen en ook geen lid meer is van de NVRA, heeft hij de broncode aan ons ter beschikking gesteld. Ton PA2TON, onze penningmeester, heeft zeer veel ervaring met programmeren en heeft de moeite genomen zich in deze code te verdiepen. Het bestuur heeft besloten de noodzakelijke programmeringssoftware aan te schaffen en Ton is vervolgens de broncode hiermee te lijf gegaan.    

Resultaat is dat de nieuwe versie 6 van deze code beschikbaar is en kan worden geladen in de ATMEGA-32 P chip van uw kastje.

Ook is ervoor gezorgd dat er nieuwe printjes kunnen worden besteld indien u ook van plan bent het kastje te gaan bouwen.

In het verleden heeft Björn PD5DJ ook de moeite genomen om voor dit project een 3-D kastje te kunnen printen. Wij moeten nog informeren bij een professioneel bedrijf wat de kosten zijn om zo’n kastje te laten maken.

Waarschijnlijk zijn hier ook nog alternatieven voor. Bent u geïnteresseerd om ook het project te gaan bouwen, kijk dan op:

https://nvra.net/index.php/nicam-decoder/dtmf-besturing-pi6hlm/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *