Gert-Jan PA1G ziet weer licht in de duisternis

door | 15 september 2020

Bezoekers van onze hobbyavonden zal het niet ontgaan zijn, dat er op de hobbytafel al enige tijd twee zogenaamde “hondenhokken” staan. Eén van de eerste televisietoestellen welke voor commercieel gebruik geproduceerd zijn door Philips in de jaren ‘50 van de vorige eeuw.

Gert-Jan PA1G met het gerepareerde ‘hondenhok’ van Philips uit de jaren 50 van de vorige eeuw

Inmiddels begint Gert-Jan PA1G licht te zien in de duisternis, want middels een speciaal voor deze reparatie aangeschafte signaal-generator, kan hij nu een testbeeld zichtbaar maken. Deze generator, nota bene afkomstig uit China, biedt tevens de mogelijkheid om middels een USB-stick je eigen roepnaam zichtbaar te maken in het beeld. Op de vereniging beschikten wij niet meer zelf over een signaalgenerator, welke Band 1 (47,0 – 68,0 MHz) ofwel de voormalige analoge kanalen 2, 3 & 4 zichtbaar kan maken. Gert-Jan PA1G heeft bijna zijn hele leven in de reparatie van o.a. televisietoestellen gewerkt. Bij de reparatie van oude toestellen is het probleem niet zo zeer de complexiteit van het toestel maar het nog kunnen verkrijgen van geschikte en liefst origineel gelijkende onderdelen.

Gert-Jan PA1G in gesprek met Arnold PE1OGX over de ‘hondenhokken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *