DXpeditie Extra Small 10-07-2018

Zoals elke dinsdagavond zijn we weer gaan contesten en wel de locatorcontest geïnitieerd door de VRZA. Alleen dit keer (10-07-2018) met een kleine wijziging, We zouden dit doen vanaf het Kopje van Bloemendaal. Poging 2 was dit want vorig jaar stonden we klaar om te vertrekken alleen toen stak er een storm op en het begon te plenzen, al met al geen condities om met elektronische apparatuur op 54 meter hoogte in de buitenlucht te gaan zitten.

Dit keer ging het beter. Ons contact met de eigenaresse van Pepers Pannekoekenhuis  vernieuwd (zonder tussen-N want dat is de naam)en ja we konden terecht. Het weer zou nog een klein beetje roet in het eten kunnen gooien maar vanaf 15.00 uur gingen de lichten op groen en wij waren klaar voor de contest.

Bjorn PD5DJ belde voor de Velsertunnel dat het onmogelijk was om de Velsertunnel te passeren i.v.m. een ongeluk. Iedereen werd naar de pont en naar de Wijkertunnel gestuurd om het Noordzeekanaal te slechten. Er was geen doorkomen aan dus hij meldde dat hij rechtsomkeer zou maken naar huis. Gloeiende, gloeiende…!@#$%^&*.

De andere kompanen (Martin PA4MRS, Richard PE1KXY en Albert PA7ST) meldden zich wel en na een half uurtje opbouwen konden we om 20.00 uur starten met de contest.
We werkten Zeeland,  even voorbij Goes, met S9 bijvoorbeeld. Met name het zuiden is altijd goed vertegenwoordigd. Veel stations die we anders ook werken nu met haast allemaal S9 want hoogte scheelt dB’s. De resultaten waren gemiddeld. aantal Engelse stations piepten er ook nog door op 70 in SSB. Dat maakt het altijd wel leuk.

Zoals gezegd, gemiddelde resultaten maar daar ging het dit keer niet om. Het ging om de locatie, gezelligheid, improvisatie kortom het is weer eens wat anders deze DXpeditie in zakformaat. Voor herhaling vatbaar dus mogelijk dat we in augustus ook weer van de partij zijn op het kopje van Bloemendaal. Het heet dan als de weergoden ons goed gezind zijn. wij willen wel.

Fred / PD0FSH