PI2HLM, NU BETER DAN OOIT…

door | 5 augustus 2024

Op 3, 4 en 5 augustus jl. vonden er op de toren in Haarlem weer werkzaam-

heden plaats. Aangezien wij het broedseizoen van de slechtvalken dienen te respecteren betekent dat, dat wij vanaf 20 februari tot en met 1 juli het dak waar onze masten en antennes staan, niet mochten betreden.

Alhoewel de slechtvalk een ‘exoot’ is, wat betekent dat hij niet thuishoort binnen de Nederlandse vogelpopulatie, zoals dat ook geldt voor de groene halsbandparkiet. Toch heeft de Werkgroep Roofvogels het voor elkaar gekregen, dat de slechtvalk volgens de Wet Natuurbescherming in Nederland dient te worden beschermd, zoals dat ook geldt voor de wolf. Slechtvalken horen volgens deskundigen thuis in het hooggebergte, halsbandparkieten horen thuis in Australië en wolven horen thuis in sprookjes. Veelal betreffen het ontsnapte dieren afkomstig van particulieren of dierentuinen. Slechtvalken zijn notabene een ramp voor de Nederlandse fauna.

Zij richten een slachting aan onder de eveneens beschermde weidevogels.

Ook heeft menig duivenliefhebber zijn vaak kostbare wedstrijdduif niet zien terugkeren op het hok. Helaas keert de slechtvalk zijn snavel af van de veelal schadelijke, maar eveneens beschermde meeuw (bron: Haarlems Dagblad).

De slechtvalk is een vogelsoort die niet in Nederland thuishoort en is dus zoals dat heet een ‘exoot’

De oude situatie van PI2HLM in juli 2023, waar het DATV Klaverblad nog op de top staat van de N-O mast. Ter hoogte van het Klaverblad staat de TX-antenne van PI2HLM met direct daaronder in lijn de RX-antenne. Beide antennes zijn van het type Kathrein K7516211

Wat is er aan PI2HLM gewijzigd?   

  1. Twee Kathrein K7516211 antennes zijn verwijderd en vervangen door een Comet GP-95N. Deze antenne staat nu op de top van de N-O mast waar voorheen de DATV Klaverblad antenne stond;
  2. Tussen TX/RX antenne en circulator + Cavity is een nieuwe HyperFlexx 10 coaxkabel aangebracht;
  3. In de kast is de Cavity omgedraaid zodat de RX en de TX kabels elkaar niet langer kruisen;
  4. Er zijn nieuwe kabels van de zender zowel de ontvanger naar de Cavity aangebracht;
  5. De door Jos PA3ACJ ontwikkelde circulator is gemonteerd;
  6. Sponsoring antenne, kabels, connectoren: PA3BCI Communications

De nieuwe situatie van PI2HLM in augustus 2024. Het DATV Klaverblad staat nu op de plek waar de oude TX-antenne stond. Op de top van de N-O mast staat nu een Comet GP-95N antenne en de oude TX en RX antenne zijn verwijderd. PI2HLM zendt dus nu zowel voor ontvangen als zenden uit over één antenne en dat komt door de door Jos PA3ACJ ontwikkelde circulator, welke direct achter de Cavity hangt.

Rechts op de foto de nieuwe door Jos PA3ACJ ontwikkelde circulator

De 19-Inch kast waarin o.a. PI2HLM staat na het omdraaien van de Cavity en de reorganisatie van het kabelwerk.