BINNENKORT NIEUWE (BASEBAND-) SPLITTER BIJ NVRA  

door | 1 juni 2023

Hans PE1ICE heeft een nieuwe Baseband Splitter ontworpen. Eén inkomend signaal kan worden gesplitst in 5 identieke uitgangssignalen. Het werkingsgebied van de splitter bevindt zicht tussen 0 – 40 MHz. De splitter kan geschikt worden gemaakt voor 50Ω of voor 75Ω. In de regel worden dergelijke splitters gebruikt door ATV-amateurs om hun baseband signaal over meerdere zenders te verdelen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen baseband te zijn. Heeft U bijvoorbeeld een signaal uit een 10 MHz bron wat U meerdere malen wilt toepassen, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.

Nagenoeg alle SMD-componenten zijn van de grootte 1206. Wij gaan proberen een onderdelenpakket samen te stellen en omdat bepaalde onderdelen wat moeilijk verkrijgbaar zijn, weten wij nog niet precies wanneer het leverbaar is en wat de prijs zal zijn. De splitter wordt gevoed met 12 Volt DC.

Vooraanzicht van de splitter

Achter aanzicht van de splitter