CARLO PA1LCS DEMONSTREERDE BABY-LOOP 17 MEI jl.   

door | 17 mei 2023

Op woensdag 17 mei jl. demonstreerde Carlo PA1LCS tijdens de hobbyavond de Magnetic Baby-Loop V2 antenne naar ontwerp van de Italiaan Ciro Mazzoni. Deze antenne loopt van 10 tot 40 meter. De loop wordt standaard geleverd met een ATU 2.0 en RS-232 module. Ciro Mazzoni magnetische loops hebben hun degelijkheid en uitstekende werking al meer dan 10 jaar bewezen. Sinds 2016 is deze loop en ook zijn broertje, de Midi genaamd, uitgevoerd met ATU 2.0. Dit is een automatische tune unit waarmee je via een transceiver de antenne automatisch kan laten tunen. De Baby-Loop heeft een doorsnede van 1mtr terwijl de Midi-Loop een doorsnede van maar liefst 2mter heeft en deze werkt van 80Mtr tot 20Mtr. Voor versneld van frequentie wisselen wordt een key-path bijgeleverd.

Het nieuw ontwikkelde besturingspanel ten behoeve van de dome camera

De antenne is natuurlijk prachtig te gebruiken in het open veld en wordt dan geplaatst op een mastbuis met wielklem. Ook voor kleinbehuisden kan de antenne uitkomt bieden. De Baby-Loop V2 heeft echter wel een volwassen prijs. Voor deze antenne moet U €1599,- neerleggen. De verkoper meldt erbij: wordt niet verstuurd maar moet worden afgehaald.

Carlo PA1LCS maakte woensdag 17 mei jl. veel verbindingen met de Baby-loop V2. Het gemakkelijkst maak ik verbindingen met Italianen zegt Carlo met een knipoog. Ik ben zelf een halve Italiaan. Carlo PA1LCS ha effettuato molti collegamenti con il Baby-loop V2 mercoledì 17 maggio. Per me è più facile entrare in contatto con gli italiani dice Carlo strizzando l’occhio. Anch’io sono mezzo italiano.

De Bay-loop V2 zit zowel elektrisch- als mechanisch vernuftig in elkaar