15e Jaarlijkse NVRA Barbecue op vrijdag 1 juli jl.

door | 7 juli 2022

Op vrijdag 1 juli jl. werd de inmiddels alweer 15e NVRA Barbecue gehouden.  Wij hebben de archieven er even op na geslagen, maar het klopt: op 27 juni 2008 vond de allereerste NVRA-barbecue plaats. Nog elk jaar is dit een groot succes. Zelfs de afgelopen twee jaar doorstond het barbecuefestijn de Covid periode. In 2020 en 2021 waren er maar liefst ruim 40 deelnemers maar dat was niet zo’n probleem, aangezien een kundige BBQ-ploeg voor alle deelnemers het ‘schroeien en verbranden’ voor U uitvoerde. Omdat deze grill-club nu zich ook eens deelnemer wilde voelen, hebben wij gemeend om dit jaar het maximaal aantal deelnemers te beperken tot maximaal 30. Er werd hier en daar gesproken van weer een nieuwe golf, dus wilden wij het niet al te groot aanpakken.

Vier jaar na de verhuizing naar de Jan van Krimpenweg in 2008 vond de eerste NVRA BBQ plaats. Toen al een succes en dat is het nog steeds. Bovenstaande foto is daar het bewijs van. Nog geen betegelde tuin en barbecueën onder een afdak, want op 27 juni 2008 regende het een beetje (foto: Arnold PE1AMH)  

Zoals elk jaar mocht de BBQ-tafel er weer zijn. En ook in de keuken werd weer hard gewerkt om eenieder van een natje en een droogje te voorzien. Zoals ieder jaar werd Pim PD0LPU bijgestaan door Anne PL2100. Tijdens het openingswoord van de voorzitter riep Arnold PE1AMH Pim PD0LPU naar voren om hem te bedanken voor het vele werk wat hij in de afgelopen ruim 25 jaar voor de NVRA heeft gedaan. Verder bracht de voorzitter de Open Dagen onder de aandacht welke op zaterdag 17 en zondag 18 september zullen gaan worden gehouden. Natuurlijk zijn zelfbouwprojecten voor de tentoonstellingstafel van harte welkom. En derhalve werd eenieder nog eens gevraagd wat er in de afgelopen drie jaar was geproduceerd sinds de laatste Open Dagen in 2019. Bjorn PD5DJ was gevraagd om wat dronebeelden van het gebouw te maken, welke zullen worden gebruikt voor promotiedoeleinden.

Arnold PE1AMH legt de laatste hand aan de ‘hobbytafel’ (foto: Ton PA2TON)

Alles is klaar en elk moment kan het gaan beginnen (foto: Ton PA2TON). Alles is klaar en elk moment kan het gaan beginnen (foto: Ton PA2TON).

Ook in de keuken wordt alles in gereedheid gebracht (foto: Ton PA2TON)

Arnold PE1AMH bedankt Pim PD0LPU voor al zijn werk al meer dan 25 jaar (foto: Ton PA2TON)

Er waren dit jaar 33 deelnemers aan de 15e NVRA Barbecue (foto: Ton PA2TON)

In afwachting van het startschot…… (foto: Ton PA2TON)

In afwachting van het startschot……(foto: Ton PA2TON)

Het startschot heeft geklonken…… (foto: Ton PA2TON)

Bjorn PD5DJ heeft Robin PA3FZA tijdens de BBQ geïnfecteerd met het dronevirus.. wat nu? (foto: Ton PA2TON)

Het volledig opgeknapte NVRA-gebouw gezien van boven tijdens de BBQ (foto: Bjorn PD5DJ)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *