KOMT ER EEN CURSUS PROGRAMMEREN BIJ DE NVRA?

door | 5 september 2021

Een lang gekoesterde wens van het NVRA-bestuur is om een cursus programmeren voor de leden te organiseren. Daar zijn natuurlijk een aantal ingrediënten voor nodig. Een eigen cursuslocatie hebben wij natuurlijk, want we hebben een prachtig gebouw dat momenteel aan de buitenzijde wordt geschilderd en in oktober een compleet nieuw dak krijgt. Onlangs is ook nog eens het complete meubilair vervangen. Het spreekt voor zich dat je een kundig iemand nodig hebt die de cursus gaat geven. Vervolgens is het voor deze cursusleider ook prettig om een publiek te hebben: de cursisten. Tot slot moet het duidelijk worden over welke hardware en over welke software we het gaan hebben. Het bestuur heeft Evert PE1PDC bereid gevonden om de cursus bij voldoende belangstelling te gaan geven en hij stelt zich hieronder aan U  voor:

Mijn naam is Evert Verduin PE1PDC en ik ben lid van de NVRA. Tevens ben ik docent software engineering aan de Hogeschool van Leiden en heb naast hardware development een passie (en inmiddels een graad) voor het vak software engineering.

Zoals U weet is software niet meer weg te denken uit ons leven en het zit letterlijk overal in. Van tandenborstel tot vliegtuig. Een computerprogramma leren schrijven is best wel lastig en vergt enige kennis, kunde en geduld.

Om meer radioamateurs kennis te laten maken met het programmeren, heeft de NVRA het idee om hiervoor een reeks cursussen te geven. Nu is het niet zo dat je na afloop van deze cursus een volwaardig programmeur bent, maar het helpt je wel een heel eind op weg.

Ik heb een survey samengesteld waarin je kenbaar kunt maken wat je wilt en wat je kunt.  De bedoeling is dat ik met de uitkomst van deze survey de cursus vorm kan gaan geven, zodat ik kan zien:

  • Wat men kan (beginner, gevorderd, pro);
  • Wat men wil leren;
  • Hoeveel animo er is.

De indeling van de cursus is nog niet vast omlijnd en is mede afhankelijk van de uitkomst van deze survey. Wil je aan de cursus meedoen dan is het dus belangrijk dat je even de tijd neemt om deze in te vullen.

De cursus zal deels op de club en misschien ook deels online zijn. De cursus kan indien nodig dus Corona-proof worden gegeven doormiddel van online middelen.

De bedoeling is dat er uiteindelijk de juiste keuze wordt gemaakt voor de meest gekozen opties.

Als de meerderheid kiest voor Arduino dan zal er een (C) Arduino cursus komen. Echter Arduino is niet direct bruikbaar op bijvoorbeeld de Raspberry pi. Python daarentegen weer wel.

Laat gewoon even weten hoe en wat. Als er later behoefte is aan een andere taal of iets dergelijks, dan zetten we gewoon een nieuwe cursus op.

Om aan de cursus te mogen deelnemen dien je wel lid van de NVRA te zijn.

Voor het invullen van de survey, klik op onderstaande link:

https://www.surveymonkey.com/r/FR39H7B

Sluitingsdatum is 1 oktober 2021

Evert PE1PDC

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *