Maandelijkse archieven: september 2020

Gert-Jan PA1G ziet weer licht in de duisternis

Bezoekers van onze hobbyavonden zal het niet ontgaan zijn, dat er op de hobbytafel al enige tijd twee zogenaamde “hondenhokken” staan. Eén van de eerste televisietoestellen welke voor commercieel gebruik geproduceerd zijn door Philips in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Inmiddels begint Gert-Jan PA1G licht te zien in de duisternis, want middels een speciaal… Lees meer »

Nieuwe adverteerder op onze website/Nieuwsbrief

Op onze website is een nieuwe adverteerder/sponsor toegetreden en dat is het bedrijf Classic International uit Roermond. Klikt u op de banner van deze sponsor op de NVRA-website, dan wordt u direct doorgelinkt naar hun website. Classic International is, zoals de naam al doet vermoeden, een internationaal bedrijf in communicatie accessoires, waaronder heel veel interessant… Lees meer »

Buizentester PA3RG ingekast door Jos PA3ACJ

Rob PA3RG en vriend van Jos PA3ACJ kocht in Frankrijk de Duo Vac buizentester maar er zat helaas geen behuizing omheen. Samen met Jos ging hij aan de slag om dit probleem te verhelpen. Bij Jos is altijd wel materiaal te vinden wat hiervoor te gebruiken valt. Zelfs de zogenaamde eierkist sluitingen zijn hand-made gemaakt… Lees meer »

Nieuwe DTMF-software (V6) PI6HLM repeater besturing

Enige tijd geleden is er nieuwe versie verschenen van de lijst met DTMF-besturingscodes voor onze ATV repeater PI6HLM (zie onder). Gebruikers van ons relais hebben hierdoor de mogelijkheid om het relais te besturen door van deze DTMF-besturingscommando’s gebruik te maken. Björn PD5DJ heeft destijds een besturingskastje ontwikkeld alsmede de daarvoor benodigde software. Een nieuwe versie… Lees meer »

LNB en behuizing voor ontvangst PI6ATV gereviseerd

Toen de ATV-repeater PI6ATV bijna 2 jaar geleden uit de lucht ging is sindsdien niet meer omgekeken naar de ontvangst LNB voor dit station. Toen PI6ATV begin september weer on-air kwam en er aan onze kant niets meer werd ontvangen, hebben wij de behuizing met de LNB gedemonteerd en aan een onderzoek onderworpen. De LNB… Lees meer »

ATV ontvangstexperiment op 47 GHz ……

Op zaterdag 1 augustus jl. werd er op de toren in Haarlem een experiment uitgevoerd door Renny PE1ASH en Lex PE1CVJ. Gelijker tijd werd er onderhoud gepleegd en voorbereidingen getroffen voor wat betreft de ATV-repeater PI6HLM. Renny en Lex probeerden met hun apparatuur een verbinding te maken met het QTH van Renny in Mijdrecht. Het… Lees meer »