CQ Contest…….

door | 6 september 2020

Even een update van de contesters: PE1KXY/Richard, PA4MRS/Martin, PA7ST/Albert en PD0FSH/Fred. Deze amateurs doen elke tweede dinsdag van de maand mee namens de NVRA aan de locatorcontest van de VRZA.

Zoals je in de uitslag van de maanden juli en augustus kunt zien, staan we bovenaan met een riante 25.547 punten. We zijn dan ook vol vertrouwen dat we dit jaar als eerste gaan eindigen. Helaas zijn er niet zoveel tegenstrevers en dat vinden wij wel jammer. De stations die meedoen zijn over het algemeen gelokaliseerd ten zuiden van ons (omgeving Rotterdam en Den Haag, Zeeland). Een enkel station zit in het midden van Nederland. In het oosten van het land zijn er  geen stations die met deze contest meedoen dus de spoeling is dun.

We werkten een station in Rotterdam die zijn sprietantenne had geplaatst op een metalen stoel naast hem en dacht dat hij: “Rotterdams accent openen”…met zijn signaal de straat niet uitkwam….”Rotterdams accent sluiten”. Hij stond perplex dat hij te horen was op die afstand. We legden hem uit dat we met onze antenne iets hoger zaten dan hij (120meter) en dat hoogte de beste voorwaarde is voor een goede communicatie via de ether. Dus voor zowel zenden als ontvangen.

Je kunt zelf ook meedoen aan deze contest van huis uit. Op 2 meter, 70cm, 6 meter en 23cm al is op de laatste twee banden niet zoveel activiteit. Als je dit doet met een aantal amateurs wordt het allicht leuker. Je mag altijd op dinsdag (de tweede van de maand) langskomen om de sfeer te proeven. Je bent welkom. Weer een deel van deze hobby die misschien wel leuk is om te ervaren. Hieronder een stukje van de tussenstand van de sectie waarin wij meedoen. De volledige tussenuitslag van deze maanden zal ik ophangen in het clubgebouw.

73  Fred /PD0FSH

 

Tussenstand NLC augustus 2020

Sectie               Call                                          juli         augustus         Totaal

Sectie A             Mulit band – Multi operator

A                         PI4HLM                                        2924           2360           25547

A                         PI4ZWN                                            0              1000             5798

A                         PI4FRG                                              0                0                  1295

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *