Jaarlijkse NVRA Barbecue op vrijdag 3 juli jl.

door | 30 juli 2020

De op vrijdag 3 juli jl. gehouden barbecue heeft ondanks COVID-19 qua aantallen alle eerder gehouden barbecues geslagen. Om een verantwoorde barbecue mogelijk te maken waren er wel voldoende extra maatregelen getroffen. Er waren extra tafels geplaatst waaronder een aantal statafels en Klaas PL2164 had van zijn werkgever ook nog tafels mogen lenen.

Voor het eerst werd het vlees door een vaste ploeg medewerkers bestaande uit Ton PA2TON, Chris PE1IDK, Dirk PD0OQD en Arnold PE1AMH bereid. Gert-Jan PA3FZB had een doos kunststof handschoenen geregeld, zodat wij er een beetje smurf-achtig uitzagen. Het grillen gebeurde ter hoogte van de container. Ondanks dat het zonnig was, stond er een stevig windje en we moesten constant controleren of de BBQ ’s niet uitwaaiden.

In het gebouw kon je de ‘toeslagen’ krijgen zoals borden, bestek, servetten, sauzen, salades etc. waarbij de XYL van Chris PE1IDK en Anne Teeuwen PL2100 de deelnemers behulpzaam waren met het opscheppen. Onze hobbytafel deed hier weer goede dienst als buffet.

Dat er bij lekker eten ook drinken hoort zal u niet onbekend in de oren klinken. Ook dit jaar was daar in de keuken onze vaste operator Pim PD0LPU. U hoort hem nooit op de band, maar in de keuken is hij bijna altijd.

Ook dit jaar geschiedde het aanmelden niet meer met het papieren aanmeld-formulier maar via het contactformulier op de NVRA-website. Er waren uiteindelijk 44 aanmeldingen. Helaas waren er 3 no-shows omdat Frans Pl2155 zich uiteindelijk niet gezond genoeg vond om te komen, de YL van Pedro PL2163  vastzat in een file en van Evert PE1PDC weten wij het eigenlijk niet. Wel meldde hij steeds dat hij nog onderweg was en dat is hij waarschijnlijk nog steeds.

Vlak voor dat de barbecue begon hield de voorzitter nog een kort welkomstwoord (waar natuurlijk niemand op zit te wachten, reden: honger) en aan het einde van zijn speech werd hij verrast door Hans PA1POV. Hans overhandigde hem namens de crew van het ATV-relais PI6ZTM als cadeau een zogenaamde Storno-kast. De NVRA was opzoek naar zo’n kast om de nieuwe zender van PI6HLM in onder te kunnen brengen. Deze waterdichte behuizingen worden schaars en daarom viel dit cadeau natuurlijk in zeer goede aarde. Nogmaals crew PI6ZTM heel erg bedankt voor deze geste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *