Lezing door Wim PA3DJS over ferrietmaterialen

By | 13 november 2019

Op vrijdag 15 november zal Wim Telkamp (PA3DJS) een lezing bij de NVRA houden over het gebruik van ferriet materialen bij onze radiohobby. Veelal gebruikt bij zelfgemaakte baluns en mantelstroomfilters. Hierbij gaat Wim in op de verschillen in ferriet en de werking van dit materiaal bij de verschillende toepassingen die wij kennen.

Doordat Wim ook op professioneel gebied vaak met ferriet werkt zal dit een zeer interessante lezing zijn. Wim past zijn kennis van ferriet materialen ook toe in de radiohobby. Deze kennis kunnen wij op onze beurt dan weer gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld baluns en mantelstroomfilters. In deze presentatie behandelt Wim de 1:1, 1:4 en 1:9 “transmissionline balun” en hoe men deze kan ontwerpen. De presentatie is zeer geschikt voor mensen welke zich actief met antennetechniek bezighouden (HF en VHF-gebied).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *