Silent Key Cor PA3CHR

By | 1 november 2019

Leiden, 20 februari 1940                            Haarlem, 25 oktober 2019

Het is november 1978, ik woon nog thuis, als er ’s avonds na het eten wordt aangebeld. Er staat een aangedane man aan de deur die zich voorstelt als Cor Teeuwen. Hij vraagt of hij hier aan het juiste adres is, bij iemand van een vereniging welke opleidt tot radiozendamateur. Als ik dat bevestig,      vertelt hij dat hij een uur eerder bij de voorzitter van een andere vereniging aan de deur is geweest met dezelfde vraag. Deze man kijkt hem aan met een priemende blik en vraagt naar zijn vooropleiding. Cor vertelt hem, dat hij gediplomeerd vrachtwagenchauffeur is, met de 27 MHz ‘de bakkies’ in aanraking is gekomen en hierdoor geïnteresseerd is geraakt in de radio. Aangezien de 27 MHz. in 1975 is verboden wil Cor daarom zijn licentie gaan behalen. Hij wordt afgescheept met de opmerking: dat lijkt mij voor U te hoog gegrepen dus ik zou er maar niet aan beginnen. Dat had je nou net niet tegen Cor moeten zeggen.

Hij wordt meteen lid van onze vereniging, dan nog de NCV en vraagt wanneer de D-cursus begint. Omdat onze vereniging dan net bezig is te verhuizen van het St. Antonius Patronaat aan de Zijlsingel naar de Kanariestraat in Haarlem Noord, biedt Cor aan hierbij te helpen. Hij blijkt over twee rechterhanden te beschikken. Herinner mij nog goed toen met hem de hobbytafel te hebben gebouwd. Deze heeft daar 25 jaar dienst-gedaan en staat inmiddels alweer 15 jaar in ons gebouw aan de Jan van         Krimpenweg.   

Als na de zomer in 1979 de D-cursus start, is Cor van de partij. Al in juni 1980 slaagt hij glansrijk en krijgt de roepletters: PD0JNS. Cor stoom direct door en weer één jaar later, hengelt hij de veel moeilijkere C-machtiging binnen en wordt PE1GXV. Onze vereniging beschikt over een geweldige morse-trainer, Jan Fernhout, een oud-telegrafist van Scheveningen Radio en het weerschip de Cumulus. Hij stoomt Cor klaar voor het A-examen ook weer binnen één jaar tijd. En Cor krijgt van de examinator een compliment vanwege zijn mooie seinschrift. Vanaf dit moment gaat Cor door het leven als PA3CHR.  

Cor was samen met Anne zeer actief binnen onze vereniging. Behalve het plegen van onderhoud aan het gebouw, waar veel tijd mee gemoeid ging, was hij betrokken bij de computerclub op de zaterdagochtend,  de hobby-avonden elke woensdagavond, verkoop- en kien-avonden, de Open Dagen, de radiokampen in Lunteren en later in Hellendoorn en niet te vergeten de vossenjachten samen met zijn maatje Lex. Anne was altijd druk in de keuken bezig en voorzag eenieder van een natje en een droogje.

Toen na 25 jaar Kanariestraat er weer een verhuizing op het programma stond, was Cor in 2004 weer onze grote steun en toeverlaat tijdens de verbouwing van dit pand.

In maart 2006 nam hij de functie van penningmeester op zich, na dit al eens tweemaal eerder te hebben gedaan. Door zijn goede kennis van Excel bouwde hij een zeer solide fundament voor de boekhouding, waarop onze huidige penningmeester kan voortbouwen.

Lieve Anne, kinderen, kleinkinderen en familie, samen met jullie hopen wij als bestuur en leden van de NVRA het verlies te kunnen verwerken van onze penningmeester, onze Cor.

Hij zal voor altijd in onze gedachten blijven. Dat hij moge rusten in vrede. PA3CHR Silent Key.                 

                                                         Namens het bestuur en leden van de NVRA

                                                         Arnold PE1AMH

                                                         Voorzitter

                                                                                                          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *