Open Dagen NVRA op 20 en 21 oktober

By | 8 juni 2018

Open Dagen NVRA op 20 en 21 oktober ….

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober heeft het bestuur het voornemen om weer Open Dagen te organiseren.

Tijdens deze dagen willen wij weer een doorlopende expositie houden van door de leden zelf gebouwde apparatuur over de afgelopen twee jaar.

Tijdens deze Open Dagen zullen wij Alticom verzoeken beperkte groepen bezoekers te mogen rondleiden op de 24e verdienping van de toren waar onze relaisstations staan en de antenne masten welke op 120 meter hoogte.

Voor geïnteresseerden is er informatiemateriaal beschikbaar hoe men radiozendamateur kan worden.

Tijdens dit weekend zullen er wereldomvattende verbindingen worden gedemonstreerd op praktisch alle amateurbanden variërend van de korte golf tot de zeer hoge frequenties.

Verder worden er demonstraties gegeven betreffende:

  • meet- en regeltechniek aan onze vernieuwde en uitgebreide meettafel
  • noodcommunicatie (portofoons en relaiszenders maar ook draadloos E-mailen doormiddels van Winlink volgens de nieuwe software
  • oude legervoertuigen uitgerust met oorspronkelijke surplus zendapparatuur
  • op afstand bestuurbare drones met camera’s waarvan de beelden via PI6HLM integraal zullen worden doorgegeven.

Het NVRA-gebouw aan de Jan van Krimpenweg 15 te Haarlem (Waarderpolder) is op beide dagen geopend vanaf 10.30 uur. De dagen zullen eindigen om 17.00 uur.

De NVRA is sponsor van de Stichting Dutch Amateur Radio Emergency Service (DARES) en brengt dit tot uiting door de DARES Regio 12 Kennemerland te faciliteren.

Tijdens deze Open Dagen is DARES Regio 12 vertegenwoordigd met Point-to-Point verbindingen via PI2HLM en met emailverbindingen (Winlink) via PI8HLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *