Vrijdag 20 april hield Ko Lagerberg PAJY bij de NVRA een interessante lezing over PCH in de periode 1951-1961

By | 20 april 2018

Op vrijdag 20 april jl.  hield om Ko Lagerberg PA0JY een lezing over de 10 jarige periode waarin hij werkzaam was voor het kuststation PCH ofwel Scheveningen Radio. Ko had een uiterst verzorgde PPT-presentatie gemaakt waarin hij een dertigtal memorabele gebeurtenissen en anekdotes de revue liet passeren en waaraan hij bijzondere herinneringen heeft overgehouden. Twaalf NVRA-leden waren op deze lezing afgekomen. In de maand mei was er geen lezing aangezien er geen spreker kon worden gevonden. Hebt U na het lezen hiervan nog suggesties, aarzel dan niet om met het bestuur contact op te nemen.

One thought on “Vrijdag 20 april hield Ko Lagerberg PAJY bij de NVRA een interessante lezing over PCH in de periode 1951-1961

  1. Antoon Oort

    Met een openmond lees ik het verhaal van een oude vriend Ko Lagerberg PA0JY. Een domtoeval zittende op het toilet om te zien of er nog een vereniging over was uit de goede oude tijd van de teloorgang van de 27 MHz naar officiële radioamateur vereniging. In mijn herinneringen was er ooit iets van NVRA uit Haarlem. Tot mijn stomme verbazing lees in nu, alweer 25 jaar in Fez in Marokko wonende dat dié vereniging nog steeds bestaat. Geweldig. Maar nog mooier is het dat ik ooit op een grotere kostbaarder ‘JANS ‘ roeopnaam ‘PEZV’ telegrafist geweest ben en Kootje bij Scheveningen Radio werkzaam was. Misschien wordt ik wél lid van jullie clubje.

    hpe 73 cuagn asap de CN2AO of 76HS2541 of PA2YA

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *