Twee nieuwe oscilloscopen voor de NVRA

By | 6 maart 2018

Enige tijd terug had de voeding van onze Philips oscilloscoop de pijp aan Maarten gegeven (niet PA1U). Een aantal techneuten hebben zich toen over deze voeding gebogen, maar kregen deze niet meer aan de praat. Jos PA3ACJ had nog een Hewlett Packard oscilloscoop in het ‘magazijn’ staan van het type 1740A. Dit is een 2 x 100 MHz uitvoering. De aan en uit drukknop ontbreekt zodat de scoop voorlopig alleen aan en uit kan worden geschakeld door het eurosnoer in de wandcontactdoos te steken. Gerard PA0GVH, die praktisch zijn hele leven met HP-apparatuur gewerkt heeft, gaat proberen om deze aan/uit schakelaar weer in ere te herstellen (linker afbeelding).

Er viel ons echter nog een oscilloscoop ten deel. Bjorn PD5DJ en zijn vader verrasten ons ook met een oscilloscoop, namelijk een Hameg HM604. Dit is een 2 x 60 MHz scoop welke ook nog eens bijna ongebruikt is (zie rechter afbeelding). Mochten er onder onze leden nog amateurs zijn die nog over een paar knappe probes beschikken, dan houden wij ons ook daarvoor aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *