Vervanging 50 MHz antenne en onderhoud aan de midden mast.

By | 26 augustus 2017

Op zaterdag 26 augustus jl. is de oude 50 MHz antenne vervangen voor een nieuwer exemplaar. Het verwijderen van de oude antenne had al plaats gevonden op woensdag 9 augustus en een week erna werd getracht om de nieuwe antenne te plaatsen door middel van het edele klimwerk. Wij moesten echter vaststellen dat dat nauwelijks ging. Daan PA3BCI en Martin PA4MRS probeerden de antenne ongeschonden boven de HF-beam te manoeuvreren maar dat bleek onuitvoerbaar. Toen wij enkele weken eerder al eens op het dak bezig waren, zagen wij 200 meter verderop ter hoogte van de Palletweg een ladderwagen staan welke toebehoort aan een glazenbewassings firma. Gebeld met dit bedrijf en in contact gekomen met Mario. Hij vertelde dat hij over twee van dit soort voertuigen beschikt en hij was direct bereid om ons te helpen. Zo rond 10.00 uur hadden wij afgesproken om wat voorbereidingen te treffen.

Twee tuien van de schuifmast moesten even op een andere plek worden bevestigd. Toen Mario gebeld en binnen vijf minuten stond hij voor de deur. Wagen werd gestempeld en eerst gingen Daan en Chris met hem omhoog voor een reparatie aan de 2m/70cm verticale antenne.

lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *