Project DTMF ATV Repeater besturing voor PI6HLM

By | 8 juni 2017

Hoe de nieuwe DTMF besturing is ontstaan. Enige tijd geleden vroeg ik aan enkele leden of er niet een stukje hardware was waar de DTMF codelijst instond waardoor je makkelijk via een transceiver of via het audiokanaal van je ATV-zender de DTMF code kon versturen. Wel, die was er. Jelle PE1KDA had daarvoor een print gemaakt met wat software en Joop PE2JKO heeft daar weer een eigen software variant geschreven. Dit werkte uitstekend! Er was echter één probleem: er werd gebruik gemaakt van een lastig verkrijgbaar IC de MT8880 en daarmee bedoel ik een goede MT8880, want op EBay is van alles te krijgen, maar het is altijd de vraag of je uiteindelijk te maken hebt met een originele uitvoering en niet zoals in mijn geval dat geen een van de 10 exemplaren welke ik besteld had ook daadwerkelijk voldeed.

Projekt PI6HLM DTMF-besturing

Volg ook het project op het NVRA forum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *