ATV clubzender in een nieuw jasje + Nicam encoder

By | 6 maart 2017

Onlangs heeft Arnold PEAMH de NVRA PI4HLM ATV clubzender in een nieuw jasje gestoken. De oorspronkelijke opzet was niet erg service vriendelijk en ook de voeding bleek wat aan de krappe kant. Van Pieter PE1ODJ hadden wij enige tijd terug een QUAD PIP gekregen en het kastje waar deze in zat leek ons geschikt als nieuwe behuizing. Een zwaardere voeding is ingebouwd en vervolgens het Com Tech stuurzendertje voor 13 cm (rechts achter) en een 1 Watt eindtrapje (midden). Rechts voor bevind zich de door Hans PE1ICE ontwikkelde Nicam encoder. De ATV Sysop kan door middel van een speciale DTMF code PI6HLM zodanig aanpassen dat de PI6ALK-ingang wordt omgeschakeld naar de frequentie van onze PI4HLM ATV clubzender. In de PIP wordt dan ook PI4HLM getoond in plaats van PI6ALK. Op deze manier kunnen de NVRA clubactiviteiten via PI6HLM aan andere repeaters zoals PI6HHW, PI6NHN en PI6ZDM worden doorgegeven en in de toekomst ook weer aan PI6ATV en PI6ZTM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *